Saturday, January 16, 2010

KFC 24-hours Sg Petani

cuba teka saya kat mana plak..
betol...kat kfc 24-hours sg petani... dh tentu baca tajuk dulu sblm baca isi...
tau tak hari ni saya apa.
saya sungguh penat. saya melalui perjalanan yg kurang penat dari semalam.
semalam dari kulim saya naik bas lompat untuk balik kangar.

1. saya naik bas dari kulim pegi sg petani.perjalanan adalah 2jam ok.sbb die benti2..2. sy naik plak dr sg petani ke alor setar.1jam lebih ok.sebab benti2 jugak.dalam ni sy jumpa seorang perempuan yg sy rasa tak berapa betul.tapi die suka bercakap.die tak gila atau down sindrom tapi die mungkin seorang yg betul bendul & fizikalnya nampak sedikit pelik.die byk ckp.saya layan je.tetibe die tanya saya..itu beg ke patung? saya cakap la "beg..:) " die pon gelakkk...gelak3...sambil tutup mulut.lpas gelak die ckp.."bukan nk cakap la...orang dah besaq..tapi awat pakai beg budak2..tak sesuai...mintak maap bukan nak perli..tapi mmg betoiii..dah besaq pakai beg budak" die pon sambung gelak...hahaha...saya pon apa lagi..gelak bersama...gelakkan diri sendiri..saper suh pakai beg rabbit kale pink.. =)) 3.saya naik bas dr a.star ke kangar.akhirnya kol 5 sampai gak ke rumahku syurgaku.,

pagi ni sy bgn..lepak2 kat umah.mak saya masak...seronok..pastu lpas lunch terus keluar sebab kena naik bas lompat2 lagi pegi sg petani...1. saya naik bas 3.30pm...2.saya naik bas kol 5 dari a.star ke sg petani...dan dijangka sampai sp kol 6++..maka saya dlm bas masih berfikir..nak duk hotel ke tak payah..sbb saya keje mlm ni kol 11 dan lpas kije dieorg nak balik kl trus..saya nk ikot dieorg.dieorg=en yusma & en abe...dieorg nk bertolak dr kl kol 5 ptg..kol 11 sampai sp.wat kije sampai kol 3 atau 4 atau 5 atau 6 tatau lg.pastu balik kl.gigih dan gagahnya dieorg.fidaus smlm cakap xyah sewa hotel.die kutuk saya.org x penah hidup susah.nak senang ajer..lepak je mane2..xkan nk byr rm110 lg utk duduk 3-4 jam.sobbs..saya pon rasa bersalah.tiba2 tadi masa dlm bas fidaus sms.cakap duduk je hotel.nnt kang penat bla3..wah dia nampaknya prihatin plak.saya pon cakap takpe la..nnt pikir bila dah sampai sp.saya xleh bayang lg keadaan sp.saya x pnah dtg sini.walaupon sy org perlis..haha
ok xpe lah.

seperti dijangkakan.bila sampai bus station sy berjalan ikot kaki sendiri.menuju ke mana2 yg sy suka..tiba2 sy jumpa nasi kandar pelita.,saya lepak situ makan roti canai sampai kol 7..lepas tu saya nampak sp plaza.saya pegi sana.sy nampak bangunan tu ok tp dlm die hodoh takder ape2.saya pon tanya mana surau.org tu cakap tgkt 4.saya naik tangga.ok.,saya bawak beg pac besar tau.ada laptop dan baju2.saya selalu ditegur. "beg besar beg besar"..mcm la sy sorang galas beg besar. ok ..pastu saya g surau.tau ke jln nk ke surau tu gelap.mungkin sbb kol 7.takder org lak tu..sy jln2 memberanikan diri.sy masuk surau ..sib baik ade lampu.pastu sy duduk je tunggu maghrib.bile masuk waktu saya pon solat jamak.pastu saya baca quran kecik.

pastu kol 8 keluar dr surau.sy jln2 sambil berzikir.sbb saya takot.hehhehe....poyo lak.tu pon nak bagitau;p ok lah sy jln2 pastu sy nampak kfc 24-hour..sbenanya mmg dh nampak dr tadi...sy pon dtg sini.dh bli x meal.tapi x makan sbb kenyang lg.hahaha..saya nak main internet je sbb sy tahu kfc 24-hour ada wifi.

ok lah itu saja.saya nk pegi main fesbuk sementara menunggu dieorg dtg amik kol 11...lg 2jam.sempat bercucuk tanam dulu.

assalamualaikum.

3 comments:

ijad said...

selamat tahun baru...

QuEeN Of 2 Heroes said...

muahaha...klakar ar minah yg tegur bag rabit tuh,xde insuran tol mulut dia...

fairus pun pernah cakap ayat yg sama...."org x penah hidup susah..." ayat paling sy x suka... :(

A.F.A. said...

kikiki..kelakar kan minah tu.stret fwd btol.tanpa berselindung;p

hehe.sy slalo dpt ayat tu..x suka jugak grrr...