Saturday, July 31, 2010

Cuti-cuti Malaysia

Last week saya pegi outstation.meeting kat penang pastu terus sambung survey kat perlis..
balik kampung sowang2 tinggi suami terchenta =D
hari ahad baru blk KL...

Pastu.,seperti dirancang kami pergi bercuti2 di melaka hari Isnin & Selasa..

Firdaus tgh habiskan cuti die sbb die dh abih contract bulan ni., sy ni tak yah ckp la..cuti ada 30 hari lg..mmg nk kena habiskan laa..awal2 tahun kedekut tanak pakai.,dah akhir2 tahun baru sebuk nk habiskan..takpe..,tahun 2010 ada 5 bulan lagi..


Kami pilih melaka., tapi percutian itu adalah percutian hotel & jalan2 cari makan je..
nak kata p jalan tempat2 menarik di melaka mmg tak laaa...dah kata duk melaka 5thn., kota a famosa tu pun dh 10kali panjat..haha tipu.

dah sampai melaka.,windu gilerr kat makanan2 die..,windu nasik lemak janda; windu asam pedas daging tetel; windu sotong goreng tepung kat umbai; ikan bakar; bla.. bla.. bla..heee


kol 550pg dh bgn ;p siap2 pastu 7 cmtu gerak., sampai melaka dlm 840.. pastu firdaus bawak g roti tampal yg femes gile di kalangan bdk2 mmu...yg peliknya saya tak penah pegi lgsg sana sepanjang 5 thn dulu.. pastu makan la., firdaus yg kempunan sgt tu makan sampai 2..lpas tu pening sbb over kenyang... sy makan 1 je..=D ..

die kenyang la tu..dh abih mkn br nk amik gamba..

pastu gi MMU...igtkan takleh msk upanya boleh je eh..msk la round mmu..nampak court tennis.,windu yg amat nk main tenis :( .. pastu tgk CLC ..lecture hall tu..pastu toilet die pon pegi..haha..pastu g jenguk2 libry..pastu g pdg bola tgk dh kena roboh...pastu g FET..hihi..pastu kuar..
padang bola dah ilang..

FET best =p

lpas abih pusing mmu kiteorg pegi Jusco melaka yg baru tu..besarrr.,mcm2 ade tp x beli ape2 pon =D

pastu jalan2 pegi tmpt yg tak penah pegi sbb dulu takder... melaka river cruise..haha..naik bot tgk alam..sama je mcm kat mines tu..tp besh la jugak tgk rumah2 melayu melaka..tgk bangunan2 klasik die..suka2..hihi
Taragon.


jambatan..


tibe2 ada monorel kat melaka...

pastu jalan2 jap sbb tatau nk gi mane dah..duk dalam kete je sambil bergerak tgk bangunan2 je..hihihi..pastu gi hotel..duk hotel king je dpan hospital pantai tu... ok la jugak dari seri msia ;p berangan nk duduk hotel 5 bintang tapi firdaus kan penjimat negara ..heee...

pastu duduk je la hotel dgn bahagianya..sampai ke ptg..duk dlm bilik berborak smbl mengarut smbil tdo smbil tgk tv sampai kol 3 baru pikir makanan..lapar2..


pening nk makan mana.semua nak mkn.rasa mcm nk makan windmill.,tp tetibe tingin nasik lemak janda..pegi nasik lemak janda..lalu dpan tu.masa tu 330 kot..nmpk mcm ayam xder lagi..so malu., berlalu pegi..terus pikir nk asam pedas..pastu pegi asam pedas apple tu..manenye nk bukak lg siang..yg belakang apple tu my feveret dulu.,pun x bukak..malang nasib..patah balik nasik lemak janda..masa tu kol 410..tgk ayam xde gak lg.pastu tnye makcik tu..die ckp kol 430...kami pun p melepak kat emerald park..waahhh gitu..rumah lamaku..cinta berputik kembali..hee..tunggu2 sampai 440 cmtu..baru pegi balik..yayy nasi dah ready..maka kami makan dgn bahagia...sebenarnya firdaus penah mkn sekali je nasik lemak janda sepanjang die duk mmu..heee..kalo sy dgn hosmet dulu p joging ptg2 balik tu melantak nasik lemak janda..kurus sekejap je lpas joging..pastu gemok balik..hihi

tgh menikmati nasi lemak

pastu balik hotel..tapau ayam ngan hati ayam..haha.sblm tu singgah dataran tepi jusco tu posing2 macam hindustan dulu...

sebuk nak pegang bunga2 an =D

budak tak reti senyum..heee

malam tu kiteorg pegi umbai..lewat dh pegi., kol 9 cmtu baru kuar..duk cari2 sbb mcm x berapa igt jln. tp x sesat pon..pastu sampai..order sikit je..sbb masa tu rasa ayam janda still duk kat tekak lg..still kenyang laa kiranya..tu melengah2 tu..amik ikan pari bakar je., ngan sotong goreng tepung wajib..ngan sayur sket.. tu je..tp makan licin la jugak..hehe..sedappp..pastu balik.sblm smpi hotel tgk2 la keindahan malam di bandar melaka..lalu depa jonker walk..windu kat laksa baba nyonya kat situ tp isnin jonker walk x buka pon..kalo x, leh g..waa...

pintu gerbang jonker walk..

lpas tu balik hotel...tdooo..esok pg bgn p bekfes..pastu lepak dlm bilik smpi kol 12..pastu check out..g bandar jap..jln dataran pahlawan..nak naik menara taming sari..tp kite 2 org je...sangat la tak meriahnyaaa..tak pasal2 nk p bercinta atas puncak langit 2 org...maka kami tak naik...terus gi mkn...makan kat restoren lot 85..ni pon tpt lunch feveret gak dulu..dapat la makan sedikit asam pedas daging tetel..dpt saki baki je sbb dh nk abih..huuu..tp gembira jugak..lpas tu balikkkkk... =D

Thursday, July 15, 2010

Friendly Blogger Award

saya dapat keje sekolah..:O
friendly blogger award ;p
first time dapat..hehehe ..besh gak eh.,mengeratkan silaturrahim sesame bloggers eh..hihih
dis one from
ibu darwish
tiqueeee..

kijer skolanye senang je..

1) Nama samaran yang paling anda suka dalam hidup anda dan kenapa?
takde nama samaran yg paling suka..sbb nama samaran pun satu je.. aienull...hihi
semua owg pun panggey aienull hehe..spelling nye aienull; sebutnye ainul ..=D

2) Berikan pendapat ikhlas yang ringkas tapi padat tentang blogger yang tag award ini kepada anda. Cadangan, pujian @ kritikan diterima dengan hati terbuka.
ibu darwish@nadia@biras saya ni adalah seorang wanita muda yg gagah & hebat sbb die lah isteri; die lah ibu kpd anak kicik; die lah wanita bekerjaya; die lah student & die jugak blogger yg pandai menulis..hehehe

3) Senaraikan 6 teman blogger yang anda mahu tag untuk menerima award ini yang dirasakan sangatlah friendly:
http://jasinda81.blogspot.com/ - Inda
http://janji2hati.wordpress.com/ - kak Maz
http://meismilo.blogspot.com/ -kak Aznein
http://liltle-sophea.blogspot.com/ -Olink
http://eyedalicious.blogspot.com/ -Eyeda

lagi 1 org sape2 yg rajin wat silakan..hehehe..

ok Assalamualaikum..

Monday, July 12, 2010

Final WC


saya tak tido lg sebab nk tgk final WC :o
x pasal2 nk tgk bola kan..saje je sbb final..

dannn.. both fave team masuk final..
sy tiru fidaus..die sokong ape; sy sokong yg tu la..
die sokong oranje.,sy sokong oranje.,
die sokong espana., sy sokong espana la., hihihi..

sblm wc bermula., fidaus beli 2 lai jersey wc iaitu netherland & spain.,
sebabbb..netherland ade van persie; spain ader fabregas.., tu jeeee....
die kan kipas susah mati arsenal ;p
hebatnyaaa dua2 msk final..
skrg tatau sokong ape.. sy mcm sokong oranje lebey..

sotong tu ramal spain menang..syirik2..

ape pun jumm tgk...taaa...

Friday, July 2, 2010

Panas

Ini baru panas kat dunia.. SubahanAllah..

Alang² tgh panas & busan ni baik la sy tulis blog.. Ofis kami dan yg sewaktu dgnnya dilanda kepanasan sbb takder aircond..,semua bgnan tm ni xder ekon..subhanAllah..bukan la panas berapi., tp berpeluh yg melekit lekit tu..membuatkan badanku belengas., & ofis ni busuk..hihihi...tak der la busuk tp tak wangi..


Pulak tu., sekarang pukol 6ptg., supposed jumaat blk kol 5 tp suami ku yg sgt komited pada pekerjaannya tu slalo nk blk lambat. sedih. hari² ada isu kerja die. smlm sy berjalan menapak ke jrc sbb x tahan tunggu die dlm oven ni., pastu lepak kat ofis die smpi mlm menjelma.hari ni tatau., mcm takder tanda² nak balik.


Lunch td., sy ngan hazirah pegi midvalley.kuar awal., blk lambat sbb nk duk lama cikit dlm ekon...nanana..kami lunch kat saya punya feveret restoren ever after..wawawa..Belanga. apa lagi sy wajib mkn "nasi kerabu with Grilled Beef Tenderloin"..wahhh sedap..sekarang lapar balik sbbb teringat..yummiee...






Wiken., saya bakal duduk sorang kat rumah sbb Firdaus kena pegi team building kat Morib..
Mungkin saya akan mendobi rumah utk mengelak kebusanan..sobbss..


Assalamualaikum..

Semoga kita tidak termasuk dalam golongan yg akan kepanasan di Akhirat kelak :(