Friday, August 29, 2008

majlis menyambut menantu


*beberapa minit sblm ke majlis menyambut menantu..cian pengantin kna bawa kete sendiri..hehe

Monday, August 25, 2008

a new wifey

alhamdulillah..semua yg dibimbangkan dah pun selesai..w'pun banyakkk sangatt dugaan2 sblm majlis blangsung tu..*fuhh*
picss from my professional photographer tu blum dpt..br die sms dis thursday br die pos sume2 tu tmasuk my custom album..yayy..xsabar nk tgk w'pun rasanya x cantik..gamba cantik tp sy tahu sy x cantik haritu..errr*sy seperti clown yg tlepas* *sy seperti lutong* *sy sperti bla2* -kata adik2 n kazen2 sy....

&last saturday punya majlis menyambut menantu a bit kelam kabut..saya tanpa jurumekap..telah memekap diri sendiri tp ramai yg ckp mekap tu lg cantik dr mekap last week..haha..kesimpulannya sume org mmg xsuka sy jd opera cina eh?to my best frens yg sanggup dtg jauh2..
thanx a lot lin+belu+qama&bf TQ!
thanx byk2 gak to kwn2 kat perlis..sowii sgt xsempat melayan..
to my bos & family..wpun br je knal tp rajin gak die dtg..TQVM!
to his fren thanxx gak..*sy jeles kwn die lg byk dtg dr kwn sy even kat perlis![-(*kwn2 sy ramai yg X dtg sbenanya..(sedikiit keciwa cuz ramaii sgt yg janji tp xmuncul..,even dkat kuantan ramai yg confirmkan nk dtg tp xde..maybe ade kot salah sy kat mane2..but they do hv their own reasons..at least they call & sms me..dun wori.,sy memahami..)tp kat kuantan besh sbb ramai kwn2 die dtg..hepi la sket tgkk.hehe

ok stop dulu.bebile smbg lg..sy upload gamba sket..~gamba curi kat my photographer punye fotopages..hehe..ok.salam


Friday, August 15, 2008

seribu dinar

Maksudnya ialah : “Barangsiapa bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar.Dan memberi rezeki kepadanya tanpa di sangka-sangka.Dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkannya.Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang dikehendakiNya.Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.”

Ya Allah.,aku memohon rezeki yg halal dariMu ya Allah..

Dah tinggal lg 2 hari sblm majlis.,barulah terasa2 banyaknya duit habis.. x elok nk mengeluh.,ini mmg normal utk setiap pasangan yg akan berkahwin mmg perlu sedia wang yg banyakk untuk pelbagai menda., nk bayar duit baju la.,duit fotografer la.,duit catering .,duit perjalanan ..huhu mcm2 lagi..,malas nk pikir2..banyak duit saya habis.,lagi banyak duit die habis.., saya pun tahu banyak dugaan kat die tp sy harap die sabar slalo..,i know u r strong ;)

hmm.,td dh pegi try baju..ok la.,xnak baju ketat trus dpt baju besar..:p **baju saya besar** **baju sy besar** hehe.. tp ok la.,cuma baju nikah sy agak meriah dgn manik jd makcik tailor mintak sy pakai baju tu utk majlis & baju pink gold tu utk akad sbb die ckp die lagi bekenan sy pakai baju putih itu..hehe..x boley la makcik.,sy mmg dh set baju pink gold itu utk majlis w'pun die kebesaran.,hik3...xkisah lah..yg penting akad.,sy pon xnak telebih lawa :)) cukup la ala kadar asalkan sume selamat.,insyaAllah...

ok lah.nk stop setakat ni. btw thanx to kwn2 yg ikhlas nk dtg ke sini.,
luv u guys..
salam.

Wednesday, August 13, 2008

busy

Assalamualaikum..,
lama sudah x update..been busy.,tooo busy.,busy mcm nyamuk hehe..
keje kat ofis bertimbun2., lpas satu.,satu..x siap satu.,muncul lg dua.,tiga., x penah habis..
ni la first time saya rasa seperti seorang pekerja ofis..sblm ni kat kampeni lama..relax je xde keje..,
biase dgr org ckp keje kat telekom pon sama.,relax..tp salah unit la plak.,DDN bukan tempat relax..hehe

last week., pegi outstation penang+perak.,pegi naik kapatebang :o first time naik kapatebang ok.,,( jgn gelakkan saya.,sy org kampung xpenah naik kenderaan tinggi2..takot :"> ) hehe..mmg takot pon hihi..,pegi sana miting+discussion.,sempat pegi lawat 4 site.,agak memenatkan jugak..tp beshnye dpt pegi taiping lg.,dpt mkn doli koey teow..,tingatt time trening aritu lepak kat sana ngan enid+kak long+kak shida+fir..hehe seronok w'pun time tu xsabar nk blk kl :p

dis week.,saya ada 4 hari utk siapkan segala file2 handover tu sblm sy cuti2 msia.,dgn PR;PO sume..,sangat x cukup tangan.,nk mkn pon xsempat *mengeluh* **mengeluh**


1/3 dari handover files saya

neway.,mcm x pecaye;ade lg 4-5 days je before i change my status.,insyaAllah..harap sumenye bjalan lancar.,smlm sy dh selesai membungkus separuh dari gula2 utk tetamu tu ;p ( osmet2 sy yg bungkus :p )..,separuh lg baru je ciap dibungkus oleh 'love' saya tu..rajin sgt die nk tlg..hehe.,last sunday br selesai bli semua brg hantaran.,khamis mlm ni blk perlis.,jumaat bley amik baju sume..,belasah je la nmpaknya..hopefully baju takde masalah.,yg penting.,tolong la bajuku jangan ketat! tudung; sesuatu yg amat payah utk dicari..hehe.,sbb saya ada ciri2 tudung yg saya nak pakai.,tp sy x jumpa..,so sy belasah jugak.,last saturday osmet sy bwk g cari tudung.,pilih punya pilih last2 bli tudung bese.,tudung yg ade manik tpi tu je.,& saya bli anak tudung yg dh bentuk tu ada manik2 atas kepala..tp ya ampun bila saya pakai muka saya jd indon..kelakar amat..,jadi skrg tgh pening ape saya nk buat atas kepala saya ni..,sobbss sobbsss..belasah je lagi~

ok lah benti dulu.., assalamualaikum.

Monday, August 11, 2008

Undangan Majlis Perkahwinan


Untuk keterangan lanjut :-
Lawati Link website perkahwinan kami http://www.msctc.com.my/firdaus/

Sunday, August 3, 2008

two weeks more

assalamualaikum...
wahh i'll be sumone's wife in two weeks more!!
macam x pecaye je..
skrg kat perlis.,meninjau2 persiapan..tataulah dh setel ke blum..
kalo hias2 dlm umah tu ok mama n tok yg siap sume..
bilik pengantin sume pon ok..mak sedare yg siapkan..
brg2 hantaran digubah oleh kazen2..so ok la..
tp skrg ader plak yg tnya2 pasal cenderahati nk bg tetamu..
urmm to be honest,bg sy membazir..membazir kalo setakat nk bg beg organza kecik2 isi cekelat.,bende remeh yg membazir.,bg sy tu bkn bende wajib..tp mungkin bg org skrg dh mende tu kena bg.kalo dulu bg bunga telur.,yg tu plak nk wat skrg ni mcm remeh..
kite pon kalo boley nk cut cost.,byk duit nk guna utk bagai2 mende lg.,xnak la lpas kawen satu sen pon xder,.hua3..
xpekan tetamu dtg mkn je? hehehe...
ape2 pon harap sumenye berjalan dgn lancar.insyaAllah....
owh baju..belum siap.isk.,die ckp khamis ni br siap sume..td dh tgk baju utk kawen dh siap la tp maniknye blum abih jahit..tp baju nikah blum lg..sib baik baju tu dh siap manik..insyaAllah padan kut..x sempat dh nk try ni..nnt blk perlis pon sehari sblm kawen..doa2 je la semoga padan dan cantik..Amin..
huhu..cerita cuti kahwin..keciwa btol pekerja contract mcm saya xder cuti ehsan 2 hari..hua2..pulak tu sy br msk julai..,so cuti sy dikira 7hari sahaja smpi ujung thn ni..so saya kena la berjimat..cadangnya nk cuti 5hari between 17 & 23hb tu..tp utk jimat cuti.,sy bercadang utk pegi join outstation kat alor star.hehe..kebetulan on 19 tu team sy ada miting n discussion kat a.star.,so sy ckp ngan dieorg nk join so dat sy bley jimat cuti..bos pon setuju je..ok la.kira cuti kawen 4hari la.ada lg 3hari.,1 hari utk raya dan 2hari utk ape2..hua3..~pasrah..
ok lah.itu saje..salam

Friday, August 1, 2008

busan..

salam...
windu nk update blog tp x berkesempatan..
kalo dulu mlm2 slalo menaip .,skrg ni malam je terbaring kat katil tu..mcm penat gile..maybe x biasa lg dgn suasana keje baru..hihi poyo je..
huhu kalo tgk kat atas tu..ade lg 16 hari je..last week pegi nilai 3 ngan my kazen;adik;ngan mak chaq pegi cari bakul2.baru nk cari..hehe biase la..,ok la tu lg 3mgu.,buat ape hias awal2 sgt .,buat berabuk je bakul2 tu..skrg ade lg 1 brg hantaran utk die sy blum bli...cadangnye nk bli pen..hihi..nnxt week kot..,susah btol nk bli brg lelaki.,xde mende nk bli.,kalo pompuan byk mende bley hehe,,
sbenanya skrg ni sy tgh lapa..kat opis arini xde mood nk membelek urusan keje dh sbb dlm ofis xde org.sume p lunch awal padahal br kol 12..td sume ajak tp arini ade temujanji ngan cik ernadewi..ade sowang opismet sy nk join ..xtau lah..,maybe die kurang kamceng dgn opismet2 lain..hehe..tp tatau lah jd ke x ni..*im waiting* ..pg td dh bfast ngan kak dewi.,smpi terpunch card merah..hua3..siap mkn soto mihun tp skrg bley plak lapar amat2 lg..perut ape pon tak tahu lah..
ok lah stop dulu..,mlm ni sy blk perlis dgn 2 beg besar mcm nk p mekah.sy kna bwk blk langsir yg dah siap dijahit oleh makchaq.,dan sy kna bwk blk brg2 hantaram sume..xley byg sy nk angkat beg2 berat tu..sib baik ade owg antar.ngee..ok bbye.assalamualaikum