Sunday, November 22, 2009

from Jakarta to Bandung to Jakarta

Assalamualaikum..

i am in the mood of *lazy but MAHU update blog*...so.,let the pictures story mory..hehe


but sume pics adalah pilihan darling..& die dh edit..sy lak malas dh nk pilih2..amik je..hehe



nasi bakar ni makanan 1st kiteorg mkn kat bandung,..sedappp..mcm ala2 n.ayam penyet la tp lg sedap...


ni nk amik gamba pisang sbenanya..pisang tu cantikk hehe

batagor & mie kocok-makanan org bandung...posing je lebih tp tak mkn ponn..


owg sana rajin2...2 org nie jual kacang..



no pokok2 otw g tangkuban perahu..


atas gunung berapi ~ gunung tangkuban perahu..


kami berlima..sowang lg jd photographer jap..


deretan kdai di gunung tangkuban perahu...


gamba pokok sahaje..tp nmpk unik...


darling


sy g sana bawak 2 helai tudung saje..so muka sy sama je kat sume gamba...


rumah mode..


nie mangga sgt murah..makan sampai sakit perut...


darling cium harum manis,..

ni masjid ape eh...


ok..masjid raya..ni benti jap sblm g pasar baru..


toko tiga..darling shopping jeans..sy tak pakai jeans x dpt nk soping..neway pakai gak kdg2 ;p


sy nk posing bercucuk tanam ni..tp jd kelakar..gamba ni dlm karifu..haha..sbenanya carrefour tp supir kami panggey karifu...


ok..dh smpi jakarta..darling posing dpan tugu monas


oo0 oo0 saya gemokk..

darling layan blues atas tangga monas..adoyaii


kami ber-4 dpan masjid istiqlal..


ni ape..moto roda 3 hehhe..cumeyy


ni kat pantai anchul..x igt spelling..

dgn katun,..tp gamba ni mcm ade mende pelik..:-?
ok habis dulu..rasa mcm nk upload gamba lg nnt...hehehe

Tuesday, November 17, 2009

Char Koey Teow

Salam..

sbenanya nk update cite bandung jakarta..tp penat menunggu upload gamba.,smbg nnt je lah..tulis2 jap cite yg blaku dlm umah kami mlm ni...

darling sy sgt suka char koey teow pakcik kat bwh ni..maka sy xpuas ati rasa nk lawan masakan pakcik itu..,sy pon search tenet..hiihi..jumpa la resipi2..tp x syok..,smpi la tjumpa 1 blog koey teow penang..dlm tu ade video cara die wat char koey teow..smlm kami tonton same2..,sy pon hafal..pg td pon naik moto g kije sy duk hafal dialog pakcik yg ajr buat char koey teow tu..kelakar pakcik tu..
smpi je ofis trus sy g cafe latif ibrahim.,tpt bfast fave kami..kat situ ade jual kicap char koey teow bukit mertajam...hihii...maka sy pon bli..

ptg td blk kije bli bhn lain..mlm bermula..sy pon cuba..sambil bising kat dapur ikut gaya pakcik tu sy pon menggoreng..skejap siappp..tp darling tanak mkn..die pon sebokkk nk wat die punye sendiri...maka die pon jd pakcik itu...blagak chef duk bok bek bok bek kat dapur die goreng koey teow die..siapppp..

sy pon mkn sy punye..mdie pon mkn die punye...sedapppp sama mcm pakcik kat bwh ni wat...hebatttt...tp darling punye lg sedapp..sedih..:( sepanjang mlm die belagak..ceeeeeeee..
padahal pakcik tu mmg ade ckp kteow kw-2 akan lebih sedapp dr kteow pertama..boo..

itu je cite char koey teow kami...

gamba xde la pulak..x sempat snap dh tertelan..hehehe
assalamualaikum

Thursday, November 5, 2009

mari Cuti Cuti

assalamualaikum...

"Saya akan bercuti bermula 6/11/09 hingga 12/11/09 & tidak mempunyai akses ke email & juga tidak melalui handphone. Sebarang masalah bolehlah berhubung dgn rakan sekerja saya______atau manager saya_______.TQVM"... skema tak ayat..hihihi..tu out of office assistant saya letak..seronok btol bila henfon tak berdering seminggu..sy akan pegi bershopping..tak jauh pon.,setakat jakarta & bandung saje..blum duit byk jln2 jauh..hehe..pegi 6 org dgn MIL & FIL & 2 ILs lg..lama jugak 6hari..tlg doakan keselamatan kami..selamat pergi dan selamat pulang insyaAllah...:)

ohh..last weekend kami pun cuti2 malaysia jugak..kat Tiara Beach Resort buat kali ke-2..last time dgn adik beradik ipar & anak2 buah sekalian..seronok main air dgn budak2..tp kali ni dgn DDN Family Day...x baper sewonok sbb xder budak..,:( owg lain sume ade anak2 so enjoy laa main..sy amat la busan..haha..tp sewonok jugak 2nd day bersukaneka..w'pun grup DDN1 kalah tp tetap besh..yg penting DDN1 menang tarik tali..nmpk sgt DDN1 sume badan besar2 dabak temasuk laa daling ku...hihihi...
& yg plg besh lucky draw ku..dpt Smart tag..smart tag tu kalo nk bli mmg tak la..dh ade touch n go pon sama je..tp kalo dpt tu sesuatu yg best..hehe..
sbenanya hadiah lucky draw sume sama harga rm130..sume pon dpt..cuma brg nye je lain2..yg lain tu mcm tupperware;voucher;periuk;blender..haha tanak2..x besh..sib baik kami dpt yg besh..

ok lah..itu je la..nk p kemas sikit2..bye2..

assalamualaikum...

p/s; saper2..tlg angkat ayam & daging saya kat cafe tu..nnt basiii :(