Thursday, December 17, 2009

Doa Akhir Tahun

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.

Monday, December 14, 2009

cuti cuti malaysia

Salam..

dah lama x update blog lg.. [ayat biasa setiap kali update blog..sbb update sebulan skali..]hehe..

arini hari cuti saya..seronok cuti xyah bgn pg bkejar g kije..tp boring nk mengharungi hari cuti..kije kat ofis plak blambak2..maklum la bln 12..ujung thn..tp ujung thn ni gak laaa owg duk sebuk nk abihkan cuti yg xley nk bwk ke thn dpan dh tu..cuti sy ade 11 hari x abih.. bley carry fwd 6 je..so tpaksa la bcuti 5 hari bln ni..kalo cuti ngan darling skali mmg la best leh p jln2...tp die ade cuti 2 hari je lg.. tp bln ni byk cuti jumaat kan... 3mgu berturut..so mcm owg lain gak sy amik cuti khamis isnin khamis isnin..arini lak cuti sbb my sis ade kat sini.. jln2 ngan die kat klcc td,..esok die dh nk blk...


seminggu die kat sini...sewonok p muvie ..tgk my spy..hihih..pastu last 2 days mkn kat big brother kat the strand kota damasara...BIG BROTHER lg... buat kali ke 3..hihi..makanan die bley tahan yummiee..1st time pegi sana last month kut dgn my sis in law n family..makan ayam..2nd pegi mkn ayam lg...3rd pegi pon mkn ayam...asyik ayam padahal byk lg makanan blum try..tp mmg ia sedapp la kut kalo tak xde la sy pegi byk3 kali...so jgn pegi tgi friday lg .,sile pegi big brother...hehe


sy xde amik gamba pon kat sana..ni kawt bwh ade gamba kdai & makanan yg sy mkn..tp gamba amik dr blog owg lain...hehe jgn mara owg lain tu...






semalam kiteorg pegi men boling kat golf club bkt jalil..sblh umah je nii..kat situ xde owg..seronok..sesuai utk sy yg x reti main..xde la maloo kut bola terbaling kat belakang..ngeee...kat sana pon ade tennis court..ya ampunnn sy sgt rindukan tennis...windu nk main tenis ngan darling mcm dolu2..tp skrg tatau nk men kat mane..tetibe tjumpa lak kat situ..tp kena jd member golf club la pulak br leh main tennis..ape laaa..ntah baper kna bayar x tanya la pulak..tp mesti mahalll..kalo sy dpt men tenis mcm dulu.,sy nk bli raket baru..oh bestnyeee...


oo ade gamba kat boling..


ngan adik kecik sy baby..[& saya tak gemuk seperti dlm gambar]



sbb sy pakai pepel..sy pon guna bola pepel...

darling ngan baby...sket lg baby nk potong ketinggian darling..



ok benti dulu bercerita...nk pegi men game ;p darling sy blum blk kije..dkat kol 9 dh :( sian die skrg pon diserang kije bertubi2..sy x larat nk kije smpi mlm..baik men petville...hihih.sape main petville kat fb...meh jd neber..hee..
ok benti dulu...
neway sy masih lg terpikir2 kemalangan yg menimpa pengantin 3jam itu..sy rasa ramai yg tau..sbb kuar paper mka dpan..kemalangan tu blaku dpan umah sy kat perlis..famili sy yg tgk describe betapa ngerinya kemalangan & keadaan mangsa2 kat dlm tu..mak sy smlm pon still sedih & terbayang2,,w'pun kiteorg x kenal mangsa2 tu tp kite bley rasa..sy xley bayangkan perasaan pengantin perempuan tu..semoga die tabah..kite bley ckp..,tp die yg menanggung..subhanallah..beratnya ujian Allah kat dia..tapi sy tahu die sgt tabah kerana sesungguhnya Allah tidak akan menguji manusia lebih daripada yang mampu ditanggungnya. Dia lebih menyayangi hamba ciptaanNya ini lebih daripada kita menyayangi diri kita sendiri.
Al-Fatihah

Sunday, November 22, 2009

from Jakarta to Bandung to Jakarta

Assalamualaikum..

i am in the mood of *lazy but MAHU update blog*...so.,let the pictures story mory..hehe


but sume pics adalah pilihan darling..& die dh edit..sy lak malas dh nk pilih2..amik je..hehe



nasi bakar ni makanan 1st kiteorg mkn kat bandung,..sedappp..mcm ala2 n.ayam penyet la tp lg sedap...


ni nk amik gamba pisang sbenanya..pisang tu cantikk hehe

batagor & mie kocok-makanan org bandung...posing je lebih tp tak mkn ponn..


owg sana rajin2...2 org nie jual kacang..



no pokok2 otw g tangkuban perahu..


atas gunung berapi ~ gunung tangkuban perahu..


kami berlima..sowang lg jd photographer jap..


deretan kdai di gunung tangkuban perahu...


gamba pokok sahaje..tp nmpk unik...


darling


sy g sana bawak 2 helai tudung saje..so muka sy sama je kat sume gamba...


rumah mode..


nie mangga sgt murah..makan sampai sakit perut...


darling cium harum manis,..

ni masjid ape eh...


ok..masjid raya..ni benti jap sblm g pasar baru..


toko tiga..darling shopping jeans..sy tak pakai jeans x dpt nk soping..neway pakai gak kdg2 ;p


sy nk posing bercucuk tanam ni..tp jd kelakar..gamba ni dlm karifu..haha..sbenanya carrefour tp supir kami panggey karifu...


ok..dh smpi jakarta..darling posing dpan tugu monas


oo0 oo0 saya gemokk..

darling layan blues atas tangga monas..adoyaii


kami ber-4 dpan masjid istiqlal..


ni ape..moto roda 3 hehhe..cumeyy


ni kat pantai anchul..x igt spelling..

dgn katun,..tp gamba ni mcm ade mende pelik..:-?
ok habis dulu..rasa mcm nk upload gamba lg nnt...hehehe

Tuesday, November 17, 2009

Char Koey Teow

Salam..

sbenanya nk update cite bandung jakarta..tp penat menunggu upload gamba.,smbg nnt je lah..tulis2 jap cite yg blaku dlm umah kami mlm ni...

darling sy sgt suka char koey teow pakcik kat bwh ni..maka sy xpuas ati rasa nk lawan masakan pakcik itu..,sy pon search tenet..hiihi..jumpa la resipi2..tp x syok..,smpi la tjumpa 1 blog koey teow penang..dlm tu ade video cara die wat char koey teow..smlm kami tonton same2..,sy pon hafal..pg td pon naik moto g kije sy duk hafal dialog pakcik yg ajr buat char koey teow tu..kelakar pakcik tu..
smpi je ofis trus sy g cafe latif ibrahim.,tpt bfast fave kami..kat situ ade jual kicap char koey teow bukit mertajam...hihii...maka sy pon bli..

ptg td blk kije bli bhn lain..mlm bermula..sy pon cuba..sambil bising kat dapur ikut gaya pakcik tu sy pon menggoreng..skejap siappp..tp darling tanak mkn..die pon sebokkk nk wat die punye sendiri...maka die pon jd pakcik itu...blagak chef duk bok bek bok bek kat dapur die goreng koey teow die..siapppp..

sy pon mkn sy punye..mdie pon mkn die punye...sedapppp sama mcm pakcik kat bwh ni wat...hebatttt...tp darling punye lg sedapp..sedih..:( sepanjang mlm die belagak..ceeeeeeee..
padahal pakcik tu mmg ade ckp kteow kw-2 akan lebih sedapp dr kteow pertama..boo..

itu je cite char koey teow kami...

gamba xde la pulak..x sempat snap dh tertelan..hehehe
assalamualaikum

Thursday, November 5, 2009

mari Cuti Cuti

assalamualaikum...

"Saya akan bercuti bermula 6/11/09 hingga 12/11/09 & tidak mempunyai akses ke email & juga tidak melalui handphone. Sebarang masalah bolehlah berhubung dgn rakan sekerja saya______atau manager saya_______.TQVM"... skema tak ayat..hihihi..tu out of office assistant saya letak..seronok btol bila henfon tak berdering seminggu..sy akan pegi bershopping..tak jauh pon.,setakat jakarta & bandung saje..blum duit byk jln2 jauh..hehe..pegi 6 org dgn MIL & FIL & 2 ILs lg..lama jugak 6hari..tlg doakan keselamatan kami..selamat pergi dan selamat pulang insyaAllah...:)

ohh..last weekend kami pun cuti2 malaysia jugak..kat Tiara Beach Resort buat kali ke-2..last time dgn adik beradik ipar & anak2 buah sekalian..seronok main air dgn budak2..tp kali ni dgn DDN Family Day...x baper sewonok sbb xder budak..,:( owg lain sume ade anak2 so enjoy laa main..sy amat la busan..haha..tp sewonok jugak 2nd day bersukaneka..w'pun grup DDN1 kalah tp tetap besh..yg penting DDN1 menang tarik tali..nmpk sgt DDN1 sume badan besar2 dabak temasuk laa daling ku...hihihi...
& yg plg besh lucky draw ku..dpt Smart tag..smart tag tu kalo nk bli mmg tak la..dh ade touch n go pon sama je..tp kalo dpt tu sesuatu yg best..hehe..
sbenanya hadiah lucky draw sume sama harga rm130..sume pon dpt..cuma brg nye je lain2..yg lain tu mcm tupperware;voucher;periuk;blender..haha tanak2..x besh..sib baik kami dpt yg besh..

ok lah..itu je la..nk p kemas sikit2..bye2..

assalamualaikum...

p/s; saper2..tlg angkat ayam & daging saya kat cafe tu..nnt basiii :(

Thursday, October 29, 2009

sentap

sedih.sentap.
sedih x bile org yg pnah jd kwn baik kite dh mcm xnak kwn kite?sbb die dh kawen ke?ntah.

sy x sedih pon.tp mcm kecik ati sket la.
x kisah pon sbenanya.sib baik sy tau die masih wujud;kalo tak pening kepala sy pikir mane die hilang..

sejak die kawen dh dkat setahun..skali pon sy x pernah berjaya contact die..kot die tgh bizi time sy call ke xkan xley follow up blk at least sms..?
ke die kecik ati ngan sy sbb x pi wedding die?padahal die p wedding sy..
sy ade sbb x gi time tu..:( tp sy call die sblm die nikah..tu last sy ckp ngan die..die ok je time tu..
tp sy rasa tu bukan sbb nye..

sbb...2 org lg dlm geng kami pon sama mcm sy..dieorg p wedding die tau..pon sama
dh x dgr kabar biter die sejak die kawen..
isk3 kami begitu sentap dan kecik ati..
atau mungkin die ade sebab lain?
atau mungkin xder aper pon yg berlaku...cuma die bz menguruskan rumah tangga...

sy tekejut die dh dpt baby.Tahniah.tp bile die pregnant?pon tak tahu la..lpas baca berita baik ttg die sy trus sms kwn sy sowang lg.die pon x tahu..smpi kwn sy yg sowang tu ckp nnt die dh kawen dpt anak lima br die nk btau kwn kami tu..he he..

ape2 pon..minta maaf sbb tulis mcm ni.
saje nk meluahkan rasa hati..

Monday, October 26, 2009

Cerita Rojak Campur

saya tak bersedih...
tapi saya menangis..sobbss..
ini tindakan refleks..emosi..
smlm sy br blk dr outstation 5hari..
jumpe darling 15minit saje.. :'( sy smpi ruma kol 5..die dh siap nk g mersing..kol 5suku die pegi...sy menangis..:'( ... sy tau die tak suka sy nangis..tp sy suke...
tp sekejap je..lpas dh pnat.,jd normal la blk...hehehe..

Sebenarnya..apabila kita keseorangan akan lebih mendekatkan kite dgn Allah..kite akan punya lebih masa utk berzikir..itulah hikmahnya..
jgn main fesbuk dh! ;p
sy addicted dgn sesuatu sekejap je..skrg sy main game lg..tp x over acting mcm awal2 aritu..hehe..

kerja kat ofis...nape x pnah abih ye..sy dgr org ckp staff tm relax.,sempat menjahit kat ofis..ye kot bg kebanyakan department..tp DDN..sy x sempat p toilet! melampau btoll ayat..hehe..mkn pon tergesa2...haha..tp bile dh smpi umah sy sgt mls nk pikir psl kije..sy bukan bos sy yg sanggup mengadap pc remote desktop smpi 1 pg..OMG..kdg2 sy tensen ngan die.,sms sy pg2 ahad.,tgh mlm ke..sume psl kije..rasa malas sgt nk layan..tp die bos terbaik..sy x boleh jd mcm die..
td lepas solat kami buat dosa :(..kami bukan nak mengumpat..'ter'..lumrah manusia..
Lepas solat Asar .,tgh ramai2 tgu lif ..ada nk naik;ada nk turun..
Bisik Kak jun:Aienull,awk rasa org tu mmg pakai mcm tu ke die lupa pakai kain?
mata saya jalan2 cari mane maneee..
Saya: Takkan la lupaa..k.jun nii...
Sampai ofis kami duk ckp2..nape die pakai mcm tu..xde la umpat ape pon...cuma membincangkan pakaian die..
Pakaian die=takde ape.elok je kalo tgk dr jauh.die pregnant.die pakai bj pregnant lah.tp singkat atas lutut.die pakai tudung lah.die pon pakai seluar.tp seluar die sama dgn seluar putih yg sgt ketat & jarang mcm stokin paling nipis.sbenanya ramai je org pregnant pakai cmni..btol ke..
Minta maaf yer.sy xder niat mengumpat.sebagai pengajaran supaya kite semua x mcm tu.
Kadang2 kita manusia tak dapat berfikir mana yg baik mana yg betul mane tak..sy dulu pon macam tu..&saya tak rasa bersalah&saya rasa xder aper yg pelik bila sy pakai baju lengan pendek+bj singkat?..tp ader org mengubah pemikiran sy..w'pun sekarang belum sepenuhnya transform.(sy bkn transformers)..tapi perlahan2 kite mengubah diri kita..xder saper yg boleh ubah diri kita kalau bukan kita sendiri(ayat biaser...)..
dan...kadang2 kita boleh mengajar seribu org tapi tidak org yg paling hampir dgn kita.
insyaAllah niat yg baik akan dimakbulkan..Amin..


ok dh kol 12++..sy kena tido...
Assalamualaikum..

Thursday, October 22, 2009

cara untuk menjadi kaya

salam..

yayyy sy outstation skrg..lama..5hari..di mana..di kampungku syurgaku..-kangar.hehe..meninggalkan suami terchenta..hikk3...xpe..demi utk menjadi kaya..haha..ntah ape2..

ye laaa cara2 utk sy menjadi kaya 1-adalah pegi outstation byk2..supaya gaji boleh double.tapi..masalahnyaaa..bile dh asyik sgt outstation smpi satu tahap kite akan menjadi busan..w'pun pulangannye lumayan.,tp kite mcm..errr xpelah.,xkaya pon..penattt..penat travel!
tp skrg ni mcm byk sgt pmw kat utara..nk skip pon mcm x boleh..bos mara..
cara2 utk menjadi kaya 2-adalah g kije naik moto..skrg sy dh bese dgn moto..kiteorg g kije 15min je! sat je sampai..jimat segala bagai..tapii muka penuh kena habuk..(gelak gelak..)hihi..
cara2 utk menjadi kaya 3-adalah invest invest invest..invest je kat mane2 yg boleh..asalkan ada hasil..tapi saya blum lg..masih belajar dan berpikir..smpi masa kita bertindak..hihi

cafe world! sy bizi2 ni x sempat dh nk men fesbuk..last entry sy cite darling sy marah main cafe..tp skrg dh pusing..die plak sebuk jaga cafe sy..smpi 1-2 pg x abih lg die memasak..smlm sempat bukak cafe jap..tgk2 duit dh byk..masa tgal aritu br ratus2.,sehari je tgal tgk duit puloh2 ribu..hebat btol darling masak ayam!..hihihihi...mcm ni baik buka cafe btol=cara2 utk menjadi kaya 3..hehehe...

td sy g wat passport..wat kat imigresen perlis..kejap je..x sampi 30min..xde owg pon kat sini..sy wat paspot yg 2thn je=rm100..esok leh p bangkok..haha...mepet lg..ni bkn cara2 menjadi kaya..ni cara2 menghabiskan duit...

ok la..sbenanya tatau nk tulis ape..saje nk update..relaxkan minda jap..
bbye..assalamualaikum..

Friday, October 16, 2009

FaceBoOk !!

i am now addicted to fesbuk..

ya ampunnn...kalau setakat nk mencari kwn2 di fesbuk xper.,ni bley plak terjebak dgn game2 die..sib baik men 1 game je..tlg tlg...xnak addicted..!


p/s; sy main cafe kat fesbuk..br level 7.. :"> oh farmville..;semoga sy tidak terjebak..hehehe

& darling sy sgt marah :O sbb......


.......


time mkn pon saya......"jap jap... salad masak kol 9suku..nanti lalat hurung.."

time nak tido..."kejap ..tdo kat sofa dulu... kol 12.35 ayam masak..nk angkat ayam dulu..,pstu br tdo.."

time blk kije..."cpat la blk kije..lambat kang makanan basi.." "mknan ape".. "makanan kat cafe"... "nonsense! mengarut.."

OMG..harap x berlarutan...!!!!

Tuesday, October 6, 2009

A Tiring Week

Assalamualaikum...

last week was a tiring week. banyak btol aktiviti. pre open haus la;open haus la;klia la;wiken lg..open haus lg; dari isnin sampai ahad full sampai x sempat nk update blog.hehehe...

so this entry will be the longest entry since banyak sgt mende yg nk citer & byk jugak gamba nk di tampal..heee

bermula isnin dgn pre open haus kat umah kazen darling.,open haus kat sini spttnye sabtu.,tp kiteorg nk pegi awal sbb..hehehe..saje nk pegi awal.nk tour umah kut.so tuan umah pon ajak dinner trus kat sana..well,i heard bout his house yg cost million$$$$$..ok..bile smpi sana..,masyaAllah..,mmg amat la istana umah ini..duk pikir upenye mmg ramai kut org2 kaye mcm nie.,sy je yg tatau..duk bilang thn bile sy akan jd kaya cmni.,insyaAllah.boleh kut..mari berusaha..haha..ok lah the haus is at TAR villas Ampang.,oo blkg rumah die ada rumah Tan Sri Ramli Ngah Talib.,Ex FIL Nora Danish tu..& rumah ni br je siap bulan 8 aritu..& ada lg beberapa parts yg x complete..ok cite lg.,sampai je sini kami disambut oleh tuan umah,datuk S atau kami panggil abg zan heheh..die sgt baik.,w'pun kaya raya tp sgt humble & polite..die bwk kiteorg tour rumah..yela,umah besar wajib la tour..ape lg..,kami yg suke amik gamba ni amik kesempatan la snap bagai2 gamba..tampal kat sini..hihi..


ni pemandangan dari luar rumah @ istana kaca ni


sebahagian dr kete2 idaman..meh pinjam 1 porsche!! khabarnya porsche ni dibeli ca$h..iskk meh tlg bayar rumah kami jap!! nnt kami byr blk bulan2..hahha

bilik2 tdo mewah dilengkapi lcd tv setiap 1...toilet maid pon kalah toilet otel..*aku yg jakun*

hiasan2 yg comel..

kami melayan baby darwish..mwahhh

Lpas selesai tour..,masuknya waktu solat Maghrib..kami pon bersolat bersama di Surau @ Tgkt 1 umahnye..diimamkan oleh Imam khas yg dtg setiap mlm..Khabarnye Imam dtg setiap mlm utk mengimamkan solat maghrib & Isya di samping mengajar anak2 Tuan rumah & anak2 sesape sj yg dtg umahnye (kwn2 anak2 die +anak2 sedare laaa)..& Imam ini gajinya sama dgn gaji sy..hihihi..alhamdulillah rezeki Imam..

inilah Surau..& di dinding2 G floor kebanyakannnya dihiasi ayat2 suci..di atas kanan adalah ayat Seribu Dinar;di bawah kanan adalah Surah al-Fatihah..

Seribu Dinar adalah ayat yg memberi Seribu kebaikan bg sy..Ayat ini adalah ayat wajib tahu..harus diamalkan..Ayat ini mungkin memberi rezeki yg tidak pernah disangka-sangka jika diamalkan..tp tidaklah kita beramal kerana mengharap rezeki byk semata.,sebaliknya ayat ini diamalkan dgn berserah diri sepenuhnya kpd Allah..segala apa yg berlaku adalah Takdir Yang Maha Esa..kite hanya berusaha; Dia yg memudahkan kite mendapatkan rezeki di laut,bumi.,langit dan mane2 yg kite tak tahu.InsyaAllah..


Lpas solat..kami pon makan..Alhamdulillah kenyang...


tu je cite kat sini..

selasa adalah open haus kat rumah sy.tp umah sy xyah bwk tour sbb kecik sgt..hikkss..& sy amik cuti sbb nk prepare ape2 yg ptt. kemas sket2.,buat kek gitu2 & masak..masak nasi ayam.sy kurang bese msk nasi ayam.masak utk sy ngan darling je slalo..2 org mkn senang masak.tp byk org mkn jd kurang pandai.maka hasilnya makanan yg x sedap.sy sungguh sedih.tp dh masak dh, mkn je la.benci2..lpas ni xnak la masak lg utk org *sigh* lpas sume blk tgh mlm sy sgt penat..& trus tdo dgn rumah bersepah & pinggan mangkuk byk2..esoknye sy bgn sume dh xde.ade maid..darling tdo kol 4..ciannye :( iloveu

-xder gamba-

rabu adalah klia.hantar adik2 iparku...newly wed nana&yaqzan balik czech...sedih jugak la sbb lama gak dieorg kat msia..tp xder byk drama sgt..hehe..mungkin sume control tabahkan hati.cewahh..neway to nana & yaqzan ~ selamat menempuh kehidupan baru di bumi praque sbg suami isteri.,study btol2.,sabar slaloo.,jadikan ikatan tu sbg pemangkin utk lebih berjaya.cewah.pandai tulis..hehe..good luck .,jumpa lg thn dpan..
gamba curi dr kamera org lain..kamera sendiri habis bateri.eeesshhh :(

dlm gamba ni xder darling sbb darling adalah jurukamera..cian die..xper.,darling xsuka bgambar pon....

GoOd Luck both of u..All the best & take Care

khamis adalah makan2 di umah abg iparku di klang.ptg blk kije trus g..mcm bese lpas mkn lepak2 dulu smpi lewat mlm baru blk..smpi umah trus penat dan tdo.

-xder gamba-

jumaat adalah makan2 di Abdul&Charlie's @ Mines Resort & Spa...dibelanja oleh abg ipar yg 1 lg..mcm bese sy mmg suke makan sedap yg free..kami pegi bertujuh..mak bapak;abg ipar & queen of 2 heros & baby darwish..hehe..;me & darling..makan2 saje..x amik gamba..pastu blk..blk x lewat sgt..tp sebuk mengemas saje.darling mcm bese sebuk sebuk dgn rutin die basuh baju.,sebuk vacuum;sy sebuk cuci pinggan dan buang makanan busuk.bile masa kami mkn di rumah pon tatau..ade saje pinggan mangkuk..adoyaii..sgt penat

sabtu adalahh hari cuti.tp sy bgn subuh x tdo.trus mandi.sbb darling janji nk p jumpa abg long kul 7-8 nk amik kunci otel Traders..tp die mcm malas2 nk gerak..& kami pon dh plan nk bwk mak bapak p aquaria. tp mak bapak tdo umah abg ipar.so dieorg pon pegi.tp kami pegi dulu sbb kna jumpa abg long sblm kol 11..lpas amik kunci otel, abg long ikot kami p bli tiket aquaria sbb die leh dpt diskaun guna kad petronas..niat di hati darling mmg nk banje mak bapak; w'pun tgh tak kaya ;p &wpun die dh tgk ikan2 itu tp niatnye lg nk menggembirakan mak bapak je..cewah..tu lah kata darling niat menghalalkan cara[tp bukan semua niat menghalalkan cara]..abg long tibe2 pegi bayar sume..berkeras darling nk bayar tp die xnak jugak.isk rezeki kami lg.time kasih abg long.pastu abg long g kenduri & trus blk kuantan.kami pegi tgk ikan sampai kol 1++. pastu g homedec jap.pastu blk otel solat & ciap2 nk g open haus umah abg zan,kali ni baru bbtol open haus hehehhe..lpas mkn blk umah sy..xtdo otel sbb mak & bapak tdo umah kami..ehehe..

ini adalah abg long..suami akak sulung darling yg baik ati banje kami tgk ikan..hehehhehe & bg kami duk otel free..hehehe..

kami di aquaria...3couples = 6 orangss

sokmo xcited bile jumpe ikan...haha

haiwan lain yg ade..kure2 yg cumey;dll yg tidak ku tahu namanye...


ini gamba di amik oleh org aquaria..& di jual rm28 sekeping kecik kenit..nk bli pon x ingin..mencekik darah..tp mak mertuaku bli jugak..& abg merah & kakak merah bijak scan..&kami pon curi...hehehe

next..,adalah gamba di open haus sebenar abg zan....siang cerah la sket..maka nmpk lah lg pemandangan indah di luar umahnye...berbanding pre open haus yg agak gulita...


Bersama kak haisyah.,akak iparku yg cantik & baik..idolaku..;nk jd mcm die...cewahh..


pemandangan daun2 ijau di luar umah kaca...

waterfall & sungai mengelilingi umah kaca ini...sungguh indah & tenang & aman

darling melayan anak2 buahnye-una&umai main pinano


mak & bapak yg sedondon...


ahad pagi mak bapak blk kuantan.kami pegi otel hanimun.haha.mmg xde kije..hanimun di siang hari.bleyy gitu..biarlah,ade aku kisah,,cak cak cak,,,hehehhe,,hajat di hati nk berspa sauna di mlm hari tp x dpt.pegi je la lepakking di siang hari relax2 kan minda setelah berpenat.cewah..ptg kiteorg g turun bawah..g tgk homedec lg..jumpe fiza yg tgh survey kabinet dapur..hihihi..kiteorg x survey ape2 lmbt lg nk msk umah..sj duk syok tgk dulu.pastu g klcc jln2 jap mkn kfc.,pstu naik otel blk.pegi gym jap..sewonok sbb dh lama gile x p gym.winduuu selasa & khamis di mmu...tiap2 mgu bina badan hahaha..dh abih mmu 1 mende x wat..lpas gym blk otel mandi manda..pastu kemas2 & ciap2 nk blk.,xtunggu pon abg long yg mungkin smpi mlm lg..darling nk blk tgk arsenal dgn aman..

main air di luar klcc...
gamba dlm otel xderr..gamba sememeh je..
ok...
itulah cite ku seminggu yg panjang lebar.. tq kut ade yg rajin baca..

assalamualaikum.