Wednesday, March 18, 2009

Mg2 Family Day

Salam… dah lama x update blog.. byk citer terlepas nk tulis..hehe…2-3 weeks ni full of activity,..activiti weekend la..last 3 weeks., mak mentua sy dtg.. ,pegi shopping kat masjid India n Nilai 3..bli brg kawen.sewonok pilih2 brg kawen..tingat last year..heehe..2 mlm mak mentua sy tdo umah kiteorg dan 2 mlm dieorg dinner kat umah sy =D dan 2 mlm tu jugak lahhhh lif umah kiteorg rosaakk! Sungguh x bernasib baik…dieorg tpaksa panjat tangga 10 tingkat tu tmasuk la akak ipar yg tgh pregnant 7mnths tu..huwaaa begitu jahat lif itu.

Last 2 weeks plak.,xde la byk activiti sgt cuma kiteorg pegi kenduri kawenn lagiii..musim kenduri kawen dh bermula blk..sewonok btolll mkn nasi kenduri…yummy yummy..






& last week.,kiteorg pegi cuti cuti malaysiaaaa…tmpt keje love2 saya punye family day @ genting… pegi jumaat balik ahad…w’pun kat genting je,,tp sy syok sbb dh lama x jalan2,..eh bukan dh lama…mmg xde..i mean xde pegi hanimun..so ni mcm kunun2 hanimun la..w’pon family day tp kiteorg byk spent time togede2 je bercinta..wahaha..tp x byk sgt mende fun yg sy wat kat sane..sy xde naik roller coaster.,sy xde naik solero.,sy xde naik segala2 mende menakutkan tu..cukup la skali dolu2 zaman remaja riang..hehe…aritu sy cuma naik boat yg jalan kedek2 tu.,main go-cart sume yg x takot..Cuma 1 je naik ship tu..tu pon dh menjerit2 mcm antu padahal xde la takot sgt kut..tindakan refleks haha..hey boley x sy nk tunjuk gamba.. *blush*

kena simbah ngan cekelat






tjumpa my twin kat cermin




10.10 jam cekelat




love2 suka ikan ;p




love2 main sowang2
sy main go cart je :D

tu je..nnt upload lg :p skrg sy kat perlis outstation,..sungguh pnat..lpas blk dr genting esoknye terus g perlis..esok nye plak dr perlis g lg sg petani.pastu a.star..pastu arini survey kat kangar..esok pg blk kl...tp arini free cket..pg td je keje..pastu lepak..love2 sy kat pd skrg tgh survey jugak..hehe..sj poyo2 cite..jgn mara...tatta.



assalamualaikum..

Tuesday, March 3, 2009

tudung oren

Katakanlah kepada wanita yang beriman :"Hendaklah mereka menahan pandangannya dan memelihara kemaluannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung ke dadanya dan janganlah menampakkan perhiasannya, kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara laki-laki mereka, putera-putera saudara laki-laki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita), atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita. Dan janganlah mereka meukulkan kakinya agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan. Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung." (An Nur:31)

Hai Nabi katakanlah kepada istri-istrimu, anak-anak perempuanmu dan istri-istri orang mukmin: “Hendaklah mereka mengulurkan jilbab (baju labuh dan longgar)keseluruh tubuh mereka.” Yang demikian itu supaya mereka lebihi mudah untuk dikenal, karena itu mereka tidak diganggu. Dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. (Al Ahzab:59)

Salam..