Saturday, April 24, 2010

Pizza Hut Delivery

hari ni fidaus takder lagi..
ade je aktiviti wiken die..
harini ada tournament volleyball plak..
tp die dh msg cakap kalah..so ada harapan blk cepat sket..tp dh kol 1 dh pon...

sy yg lapar telah call pizza delivery,,
tak sangka mamat pizza tu knal nama sy..haha..
buat2 pelik plak..
mmg la..sy pernah call pizza ke sebelum ni..? sy tak igt..mcd penah la..pizza macam tak pernah..
tp dah die tau nama n alamat sy maknanya sy penah call la tu.. agaga

sy order... SPLITZA combination chicken supreme+thai seafood



Dan, bukan itu saja...ada lagi...seafood lasagna..


tamak2.. lapar sungguh..,he he..
skrg tgh tunggu mamat pizza tu hantar...grr grr...

ok lah..

Salam.

Tuesday, April 20, 2010

Happy Birthday Darwish

Salam...

Just a quick update.penuh dgn gambar saje.. hehe..
last wiken we celebrated bday baby darwish.. his 1st bday..
kalau sy ada fave anak buah, fidaus pon ada fave anak buah..hehe..
& his fave anak buah adalah darwish...

So jum layan aksi2 darwish time bday & aksi darwish bersama fidaus ;p

ni dia darwish,,


darwish ngan baju rimau die..


cupcake yg tak seberapa dari kami utk darwish...hepi bday wish wish...hehe


darwish potong kek secret recipe die yg lazat..yummy yummy...


saya potong ajer...owg lain yg makan....


saya klasik...;p


alalala...cumeynyee...


buka mulut andak ..makan nii...


andak bermanja dgn saya,,..=D


saya hepi...tgk gigi saya...


hee hee hee....


darwish cakap.."saya sewonokk..katil ni lembut..hi hi "


oo oo mak andak enter frame kat cermin..


oo woo hodohnya andak...hi hi.


To Darwish: Happy 1st Birthday... Semoga Darwish menjadi seorang anak yg Soleh bila besar nanti.. :)

p/s; pics edited by fidaus
p/s/s; ibu darwish..jgn mara pinjam darwish kejap wat penyeri blog..hehe..


ok..Assalamualaikum...

Sunday, April 11, 2010

wiken oh wiken

assalamualaikum...

boleh bg idea ape nak buat bila wiken..?? hua3..
kiteorg rasa mcm dh tatau nk pegi mane kat kl ni..rasa mcm sume tmpt dah pegi...
hehehe..

lately, fidaus slalu bwk sy g jln2 cari makan hari2 wiken..so mmg dh lama x masak ..
setiap jumaat mlm die akan tunjuk kat sy tempat2 makan menarik yg die jumpe kat blog owg ke, yg die tgk kat tv ke, yg die tgk lam majalah ke suratkabar ke.., pastu bile sabtu dtg kami akan p terjah tempat2 itu...
ada yg mmg sedapp..byk jugak yg mcm biasa2 je... yg tak sedap blum ade lg ..bg saya laa..hehe...
bg fidaus sume biasee..x menarik.padahal die yg pilih ;p

last 2 weeks, kiteorg pegi Rahimah's kitchen @ Bdr bukit puchong...



tgk menu kat bawah..sy mkn nasi kukus ayam berempah; fidaus mkn nasi dagang..kat tmpt lain pon ade..tp kat rahimah kitchen lain sbb resipi rahimah..haha.mende sy tulis. makanan die ok tp sikit sgt mcm tak sudi nk bagi kite makan...tatau la kalo sy yg jenis mkn byk..heh


Minggu seterusnya..,iaitu minggu lepas, disebabkan kami merancang nk pegi area damansara iaitu 1utama., fidaus memberi 3 pilihan - Fend Ikan bakar; Nasi Ayam Penyet (AP); ResTrees..
Fend ikan bakar dh slalu sgt mkn ..kalo ade kije kat tm kelana jaya tu wajib sy mkn situ w'pun ade byk lg tmpt lain..Nasi ayam penyet pon slalu jugak..ade dulu tu musim ayam penyet every week pon sy mkn ayam pennyet..kalo x dpt p kdai die pon sy masak ayam penyet kat umah..(w'pun tak jadi..:p ).. so 2-2 tmpt tu reject..sy pilih ResTrees sbb tak penah pegi lg...

ResTrees kopitiam yg kuar kat Jln2 cari mkn Tv3..Lokasi kat Subang..

tapi takder banyak pilihan..tp pilihan yg ada menarik utk dimakan.. kami makan nasi goreng.,tp lain jenis nasi goreng..bley tukar2..hi hi

ni nasi goreng saya


ni nasi goreng fidaus

kesimpulannya...sedappp..yayy..happy..hehe..lpas mkn tak jadi pegi ou..kami pegi ikea..ki ki ki.bli mug;bli jam dinding; bli mende2 plg murah kat ikea.pastu mkn karipap ikea.yummy...

Hari ahad kami makan kat luar jugak..iaitu kat ayam golek kat kerinchi.. tp xder ape yg spesel sbb dh slalu mkn ngan ofismate. tmpt ni biase tp mahal xley blah..marahh btol sy..tp suke tom yam ngan ayam golek die...waaaa..

Minggu ini..iaitu semalam..fidaus bg 2 pilihan - Rest Cina Muslim al-Munawwarah; Rest nasi Ulam ..
Sy pilih pilihan 2..Sebenarnya dh lama tingin nak pegi rest cina muslim munawwarah tu.,tp sbb die kat shah alam..sy macam tatau nak jln mana lpas tu..kalo pegi nasi ulam bangi leh pegi alamanda..ngeh2

So,kami makan nasi campur di Nasi Ulam @ Bandar baru Bangi..


maaf ye, gamba ni diambil dr blog org lain sbb sy xder amik gamba..hi hi

setelah makan..fidaus tak gembira..maknanya tak wow laa tu..sy biase ajer..makanan ok ..ada lauk sedap, ada lauk tak sedap.,ada lauk biasa2..byk btol lauk sy amik..hi hi..

Kesimpulannya makanan yg boleh buat sy gembira adalah;
1.makanan yg berada di dlm pinggan yg cantik.
2.suasana kedai itu cantik
3.makanan itu mmg sedap

semua kedai di atas ada pinggan yg cantik..so pegi lah makan sana.best..hi hi saje je...

sekarang saya belum makan..sbb fidaus ada futsal tournament dr pg td.semoga die kalah.cepat sket balik.kalo menang smpi kol brapa pon tak tahu..sy lapar.heee