Thursday, December 17, 2009

Doa Akhir Tahun

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.

Monday, December 14, 2009

cuti cuti malaysia

Salam..

dah lama x update blog lg.. [ayat biasa setiap kali update blog..sbb update sebulan skali..]hehe..

arini hari cuti saya..seronok cuti xyah bgn pg bkejar g kije..tp boring nk mengharungi hari cuti..kije kat ofis plak blambak2..maklum la bln 12..ujung thn..tp ujung thn ni gak laaa owg duk sebuk nk abihkan cuti yg xley nk bwk ke thn dpan dh tu..cuti sy ade 11 hari x abih.. bley carry fwd 6 je..so tpaksa la bcuti 5 hari bln ni..kalo cuti ngan darling skali mmg la best leh p jln2...tp die ade cuti 2 hari je lg.. tp bln ni byk cuti jumaat kan... 3mgu berturut..so mcm owg lain gak sy amik cuti khamis isnin khamis isnin..arini lak cuti sbb my sis ade kat sini.. jln2 ngan die kat klcc td,..esok die dh nk blk...


seminggu die kat sini...sewonok p muvie ..tgk my spy..hihih..pastu last 2 days mkn kat big brother kat the strand kota damasara...BIG BROTHER lg... buat kali ke 3..hihi..makanan die bley tahan yummiee..1st time pegi sana last month kut dgn my sis in law n family..makan ayam..2nd pegi mkn ayam lg...3rd pegi pon mkn ayam...asyik ayam padahal byk lg makanan blum try..tp mmg ia sedapp la kut kalo tak xde la sy pegi byk3 kali...so jgn pegi tgi friday lg .,sile pegi big brother...hehe


sy xde amik gamba pon kat sana..ni kawt bwh ade gamba kdai & makanan yg sy mkn..tp gamba amik dr blog owg lain...hehe jgn mara owg lain tu...






semalam kiteorg pegi men boling kat golf club bkt jalil..sblh umah je nii..kat situ xde owg..seronok..sesuai utk sy yg x reti main..xde la maloo kut bola terbaling kat belakang..ngeee...kat sana pon ade tennis court..ya ampunnn sy sgt rindukan tennis...windu nk main tenis ngan darling mcm dolu2..tp skrg tatau nk men kat mane..tetibe tjumpa lak kat situ..tp kena jd member golf club la pulak br leh main tennis..ape laaa..ntah baper kna bayar x tanya la pulak..tp mesti mahalll..kalo sy dpt men tenis mcm dulu.,sy nk bli raket baru..oh bestnyeee...


oo ade gamba kat boling..


ngan adik kecik sy baby..[& saya tak gemuk seperti dlm gambar]



sbb sy pakai pepel..sy pon guna bola pepel...

darling ngan baby...sket lg baby nk potong ketinggian darling..



ok benti dulu bercerita...nk pegi men game ;p darling sy blum blk kije..dkat kol 9 dh :( sian die skrg pon diserang kije bertubi2..sy x larat nk kije smpi mlm..baik men petville...hihih.sape main petville kat fb...meh jd neber..hee..
ok benti dulu...
neway sy masih lg terpikir2 kemalangan yg menimpa pengantin 3jam itu..sy rasa ramai yg tau..sbb kuar paper mka dpan..kemalangan tu blaku dpan umah sy kat perlis..famili sy yg tgk describe betapa ngerinya kemalangan & keadaan mangsa2 kat dlm tu..mak sy smlm pon still sedih & terbayang2,,w'pun kiteorg x kenal mangsa2 tu tp kite bley rasa..sy xley bayangkan perasaan pengantin perempuan tu..semoga die tabah..kite bley ckp..,tp die yg menanggung..subhanallah..beratnya ujian Allah kat dia..tapi sy tahu die sgt tabah kerana sesungguhnya Allah tidak akan menguji manusia lebih daripada yang mampu ditanggungnya. Dia lebih menyayangi hamba ciptaanNya ini lebih daripada kita menyayangi diri kita sendiri.
Al-Fatihah