Tuesday, June 17, 2008

..the introduction

June 2 thn lepas, umur saya 22 still single mingle..x pernah terpikir langsung nk kawen dlm masa terdekat..target paling awal umur 26 tu pon rasa x tercapai..ye la, dh umur 22 boifren pun xde..kawan2 sume dh ade..citt xpela..ade org ckp saya memilih, rasa x de la memilih cuma x laku lg kut..hehe.. ok, nk cite sket2 sbg intro..sy xpandai blogging lagi2 dh lama x tulis2 so idea tu kdg2 x sampai..tp blog ni saje create, mcm syok tgk org tulis cerita harian dieorg.. sume org ada cerita sendiri..cerita saya..banyak! cuma x pandai nk cerita..

cerita bermula.. on my 22nd burfday june 26,2006 kenal dgn seseorang yg dh mmg lama kenal tp x penah bertegur..hehe..malas nk citer panjang.. kurang 2bln kenal, kiteorg decided utk bersama.cewah.. okay.,dis is my 1st love..i've never been together with any1 before dis dats y i love him so much.. :) skrg dh dkat 2thn bsama..lg 2 bln dh nk 'tie d knot' hehe..august seventeen, dh x lama..otak pn dh serabut pikir macam2.. ohh i never tell pipel august seventeen was also our 1st day together..or they say anniversary? hehe..

cerita bertunang.. cuti raya cina yg lpas.,feb 09, 2008..dari boifren jadi tunang..hehe best jugak.,xpenah terbayang nk bertunang dgn saper2.. majlis, of course kat kampung saya,perlis. hantaran tunang 5-7 .. duit mas kahwin/hantaran kahwin,..ehehe rahsia..majlis sederhana x byk org tahu.. kwn2 terdekat je.,sori kat kwn2 yg mana sy x bitau tp kawen ni insyaAllah jemput sume yg knal :D

ok ..cerita relationship, life especially life saya banyak berubah. attitude.,gaya hidup ade yg berubah.x salah berubah ke arah kebaikan.. kdg2 org slalo ckp, 'be urself' 'be urself' ..tp kalo 'urself' tu rasa x btol..kena 'be urself' forever ke.. apa salahnya berubah cuma perubahan mendadak tu x dinafikan mmg susah. die byk ajar sy jadi orang yg tak selfish sbb tu sifat buruk sy sblm ni.hehe ..
tentang relationship, buat masa ni alhamdulillah sume ok wpun ada masalah communication masa awal2 kenal dulu. hehe..tp skrg ni masalah tu dh xde kut. communication ni penting.,paling penting dalam relationship..dlm kursus kahwin yg kiteorg pegi last week pon ade topic communication ni..urmm,x perlu nk citer ..yg penting saya bahagia dgn die slalo.. *_*

ok.. cerita june 2008.. ;p

june 04,2008-- hepi besdei darling.die punye 26th burfday.. kiteorg celebrate kat naili's.,plan A nk dinner kat kelana seafood.,w'pun die x brapa suke sbb sy nk banje hehe tp sy nak jugak sbb tingin nk makan seafood nyumm..tp plan terbantut sbb jalan jammmmm..terkena dgn malam minyak naik.,sume sibuk pegi stesen minyak. so, stop je kat naili's..naili's pon besh..candlelite dinner wee..x pon sbenanya, cuma meja tu kat tpt gelap so die pasang lilin pendek..,tp byk nyamuk citt! saya beli cupcakes@ cupcakes chip hiihi..,sy blikan die hadiah baju hihi.,sy buat kad besdei sendiri :"> sume yg simple2., takot kena mara kalo bli mahal2.. hehe.. nk bayar mkn tu pon kena bebel2 dulu., halo i only treat u on ur besdei..hehe love u, hepi besdei..

june 07,2008-- kursus kahwin day 1..4jam je.,2jam ustaz nasrodin(ustaz ni nikahkan datok k n ct ;p )-topik prosedur kahwin., 2jam lg ustzh zawiyah - topik communications..2 2 best hehe.

june 08,2008--kursus kahwin day 2..kol 8pg smpi 6ptg..ada 4 org penceramah.,blaja topik stress/konflik.,kesihatan,ibadah,akidah n hubungan kelamin.,yg last skali tu kelakar.ok habis cerita. lpas kursus kahwin, kiteorg pegi beli 2set hantaran..perfume for him n me yayy..ok la..,dh bln 6 ni baru bli sowang 1 set.. ohh 1 lg., a tie for him..cantik saya pilih :D

ok lah esok smbung lg..

sedikit kata-kata hikmat., sesungguhnya berkahwin itu sebaiknya amalan bagi yg sudah mampu melaksanakan.,love is blind but marriage restores it sight..

No comments: