Friday, January 21, 2011

Makanan

Assalamualaikum...
my 1st entry in 2011..,
memandangkan lama sgt dah x update blog, saya pun konfius tak tau nak mula kat mana.tatau nak citer pasal apa..banyak sgt dah citer yg saya tak update..(..at least utk diri sendiri baca balik )..

oleh sebab, tak tau nk mulakan dgn apa..saya tampal gambar2 makanan..sebab sekarang saya tgh dalam musim suka memasak... menonton tv pun Asian Food Channel 24/7.. he he..melawat blog pun, blog2 yg ada makanan saja..
ohh., seronok memasak bukan bermakna seronok makan...nafsu gajah sy terhadap makanan dah takder lagi...tak macam dulu nampak makanan(lagi2 free) mesti nk ber++ 2-3 kali...sekarang insaf sejak baca article Kevin Zahri..hihihi..tak pasal2..

Tea-time - karipap panas goreng sendiri + teh panas


Lunch-Time - ayam goreng +bayam + telur cili kicap


Dinner - fishNchip guna fillet ikan dori



Oh ni dinner tak sihat (jgn tiru) - sandwich tuna + choc indulgence + ribena ..(ohh cake tu takder la masak sendiri....)


Dinner - Tenggiri goreng bercili pedass...(ini juga makanan tak sihat..seminggu sekali dibenarkan..)



Nasi goreng sihat + steak Salmon + Sos putih...hihi.
(nasi tu w'pun hodoh tp sedap..x tipuu..)



Ni tenggiri kukus + kubis telur .. tenggiri tu nmpk tak cantik sbb tak pandai hias..tp die sedap je...:p



Lagi skali Dori FishNchip version lain pulak + kubis bunga n carrot kukus..


Next...

malam ni nak masak ape plak...
Mari berfikir.. :-?
Bagi idea...

-Boring-

No comments: