Monday, March 8, 2010

Gagal Sekali Bukan Gagal Selamanya


Alhamdulillah..akhirnya saya berjaya...

Jgn gelakkan saya..di ketika semua org dah lama berjaya mendapatkan bende ini..,saya baru nak berjaya.. sungguh malu.tapi mahu cerita.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Saya baru berjaya mendapat Lesen kereta..hehehe... lambat kan..




Saya dapat Lesen L pada tarikh 29.04.2008 .. saya belum kawin lg time tu..lpas habis belajar memandu dlm bulan 6 sy stop..pastu sy tak amik test.. alasannya.. kurang pasti..waaa teruk betul saya..

Bulan demi bulan berlalu.,sy dihantui lesen kereta.saya pening tatau bila nak amik test.ramai duk bertanya dah ada lesen blum.fidaus bebel2 seribu kali.saya begitu pening.fidaus cakap kalo tamat tempoh nanti jgn sebut pasal nak amik lesen lagi..wahh ngeri..

Oleh sebab Lesen L itu akan tamat pada 24.04.2010 ini (lebih kurang 2 thn dah).., maka saya kelam kabut bulan 2 haritu pikir psl nk amik test. mmg horror. saya amik klas 3 jam pada 20Feb & 3jam pada 21 Feb..belajar balik semua dlm masa 2 hari tu. bukit; parking; & jln raya yg serabai...
dan.. 22 Feb adalah hari test saya. saya terlalu gemuruh. gemuruh yg tak dapat dikawal.tatau kenape.lebih gemuruh dari nk present fyp; lebih gemuruh dr nk p interbiu..citt pegi2 gemuruh itu...saya tatau nk kawal macam mana.saya tarik nafas panjang2. baca doa moga dipermudahkan. zikir2... tapi tak berjaya hilangkan rasa gemuruh.

No 49 dipanggil..saya kena naik bukit.. 1. tak lepas garisan.jpj suruh undur...cubaan 2. ok..tapi bila nk gerak balik..kelam kabut punya psl dgn gemuruh tak ilang2..trus undurrrrr & undurrrrrrr...sy pon membiarkan kereta berundur dgn pasrah..dh x dpt naik bukit maka x dpt la nk teruskan dgn parking..penat berlatih parking ngan fidaus..
Tapi selepas tu saya berjaya test jalan raya..sbb pd ketika ini sy dh tak gemuruh..perasaan tensen tak dpt naik bukit dh take over..

Setelah 2 mgu, sy boleh amik test lg iaitu hari ni 8 mac... sy tak confident. sy nk belajar sblm test tp klas full.. oh tensen.duk fikir kalau fail lagi terbang lagi rm150.. hee rm150 boleh makan secret recipe 7-8 kali...grrr...sy belajar smlm je dgn fidaus garang kat bukit tmn bukit jalil..ok..sy mmg reti naik bukit tp masa test sy gemuruh..

Pesan bos sy beberapa hari sblm sy test.. baca Alam nasyrah untuk hilang rasa gemuruh. Ye, mmg betull.. Alam nasyrah..Kelapangan...sy lapang dada..sy tak rasa gemuruh...Ayat 5 & 6 dlm surah Alam Nasyrah bermaksud.."...sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan".. memang ada kemudahan.. Alhamdulillah...sy naik bukit dgn berjaya & dpt buat parking dgn berjaya jugak...Sujud tanda syukur..Saya nazar berpuasa esok hari..

Alhamdulillah..

Sekarang saya sudah boleh pandu..

Murano..

atau Rush je pun takpe..


haha... perassannn...

Semoga dapat walaupon lambat lg.. Amin

11 comments:

msmilo said...

hehehe..yeay! berjaya! better late than never kan! ;)

QuEeN Of 2 Heroes said...

daus pun garang gak ye jd cikgu driving nih..ingatkan fairus je yg garang...huhu. ingat lg dulu,siap nangis2 belajar naik bukit kena marah ngan cikgu fairus...huhu. so pas ni kalo boring2 leh dtg lepak umah ngan darwish..ngee... :p

kak maz said...

congrats!
bangga okeh dah ade lesennn.. hehee

A.F.A. said...

msmilo: hihi yeayy jugak..;p

nadia:tu la garang mengalahkan jpj. siap nangis eh..hehe..a-ah nnt kalo busan tgal sowang leh bwk kete sendiri g tgk darwish :D

kak maz: tq..hihi bangga 8-}

sophea said...

wah..aibol nnti kite bley g jog sam sama kt bukit jalil..tade alasan tade transport k

A.F.A. said...

haha obink..kalo setakat nk jog kat tmn bukit jalil tu org lompat 2-3 kali pon smpi.. xyah naik kete :P hehhee

nadhirah said...

congrats =]

MrsNor said...

alhamdulillah dah berjayadpt lesen.. nanti bila dah belu murano tu dtg ler ke KB ..akak nak tumpang naik.. nak beli tak mampu

A.F.A. said...

tq kak Nor...hihi..macam la sy mampu nk beli...10thn lg pon blum tentu mampu :p saje je berangan..kut menang peraduan ke..hehehe

Ainul said...

selama ni outstation naik apa? flight ke? ainul dl pun menakut gak.tp bila terpaksa,mmg terpaksa la bw wlpun terkial-kial.don't give up.nnati dh berjaya kang terus rempit lak.hhiihih

A.F.A. said...

Ainul, selama ni gi outstation naik bas atau tumpang staff..hihihi...naik flight kalo terdesak sgt je..
tu lah.,harapnya berani la bwk nnt..:D