Monday, August 17, 2009

August,Seventeen - Happy Anniversary

Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang PERTAMA!!..


hehehe...ulangtahun perkahwinan lagi..haritu dah ulangtahun,hari ni ulangtahun lagi..jangan mara..
haritu kalendar Islam 15 Sya'aban, hari ni kalendar biasa 17 August ..seperti nama blog ini -august-seventeen..hehe
biasalah excited baru tahun pertama perkahwinan.,baru setahun jagung..,bak kata org masih dalam tahun honeymoon..jauh lagi perjalanan..insyaAllah.
harapnya tahun honeymoon tu boleh lama lagi..sampai puluh2 tahun lg..boleh ke..?
semuanya boleh kalau kita MAHU..saya MAHU, dia MAHU.,,maka boleh lahh..sampai bila2 pon boleh..insyAllah..

Alhamdulillah..masih dalam lingkungan kasih sayang..boleh tak nak paste sms seseorang kat sini..
" Happy anniversary ainulku!! Semoga sentiasa dlm lingkungan kasih sayang hehe.... " , sms dari sahabatku yg baru melangsungkan perkahwinan..Fiza ;p ..saya senyum2 baca sms nie..ader jugak org nk wish hepi anniversary..igkan besdei je org wish..Terima Kasih di atas DOA itu..kite pon doakan awak sentiasa dlm lingkungan kasih sayang jugak..Amin.

Saya ada terbaca entry Ustaz Hasrizal dalam blognya.,tajuk entry tu Kenangan Terhalal..saya sgt jelos dengan org2 yg bercinta selepas berkahwin.,tak penah knal atau kenal tapi tak penah berdating dgn bakal isteri/suami tapi dapat hidup bahagia bersama selepas kahwin.,sebab cinta mereka sangat suci..cinta terhalal..How i wish to experience that... tapi sume dah lepas..;saya pon dah 'ter'lalui kisah bercinta sblm kawen yg mana saya rasa semua tu tak perlu langsung.Syukurlahh kami tidak bercinta terlalu lama dan Allah temukan jua jodoh saya dgn dia dan kami bahagia..apa yang pasti.,suamiku lebih baik dari tunangku dan jauh lebih baik dari "boyfriendku".. Alhamdulillah..

Bergaduh..?? Dalam entry Kenangan Terhalal pon.,Ustaz cakap Berselisih faham, bermasam muka,merajuk atau mengamuk,semua itu asam garam kehidupan berumahtangga..Sampai masa pasti akan menempuhnya,InsyaAllah..
Itulah realiti kan..Bagi saya.,mungkin belum penah bergaduh tp selalu je berlainan pendapat dan berselisih faham..tak tahu lah kalau itu didefinasikan bergaduh.,tp bagi saya tak..bergaduh tu mungkin tak bertegur sapa berhari2..,sume disebabkan salah sorang merajuk atau nk tunjuk perasaan.,atau sorang lagi ego..,mengamuk.,&whatnot...Alhamdulillah setakat ni belum lagi tak bertegur berhari2.,sbb saya tak penah berjaya merajuk melebihi 30minit..padahal tak penah pon dipujuk..(mmg saya x penah diajar merajuk&dipujuk w'pun zaman bercinta dulu)..haii lembutnya hati saya kan..haha..syukurlah Allah bagi hati sy lembut.dan ego tu x mungkin ada dlm kamus hidup saya.insyaAllah.mintak jauh..

Kekurangan..mungkin mengganggu kehidupan berumahtangga jugak..kekurangan yg tak mahu dibaiki;..pasangan mungkin harus menerima kekurangan.,tapi kalau kekurangan itu boleh diperbaiki apa salahnya dibaiki atau diubah untuk kebaikan diri dan pasangan jugak..saya juga banyak kekurangan; dia juga ada kekurangan; semua kita ada kekurangan; yang PERFECT hanyalah DIA..

ok.dah habis karangan..
btw.,sy sangat sedih :( saya x dpt sambut pon anniversary ni..ye laa bukan la nk sambut apa.,tp at least kalau die ada., boleh la jugak dinner together ke..,make sumting special than usual..,i mish u soo much darling..,berat pon dah turun.,:( dh kurang 50 tau..waaaa.. 5 hari lagi insyaAllah..dh lama sgt rasa..dh 14hari.,2-3 hari ni terasa sgt..sy asyik call..hihii..habis gamba kawen sy letak kat blog la kat ym la..haha..biar sume tempat ade die..haha..
ok lah.benti dulu.saya mahu makan supaya gemuk semula.

Happy Anniversary Darling.. i LoVe u So So sO sO so MUCH =D jgn mara nanti jd kuda! hihi..
Saya letak sedikit gamba pernikahan..saje nk feel kembali..hehe
Assalamualaikum..:)

saat menunggu diijab kabulkan

wajah suami kesayanganku..hihi


senyuman setelah selamat

berposing di bilik pulakk..


sy suka gamba nie..gamba from Alyn..;))


suapan kurang ikhlas..haha


posing kurang real..
-dah abishh mengimbas-

7 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

pejam celik da setahun da ye...congrates :)

sama la kite...saya pun xleh nak majuk lelama...hati ni cepat ngat sejuk lorh...
ditambah lak die pandai pujuk,lg la...leh cair... :p

ar3lynn said...

congrats to both of u..setahun sudah ;)

A.F.A. @ theFgirl said...

nadia.,mungkin pak hussain dh jampi menantu2 die bg sejuk slalo..hehehe

alyn.,tenkiuu yer...:)

Caramalize Aziz said...

time flies eyh! ;) belated happy anny to both of u... blessings!~

A.F.A. @ theFgirl said...

Thank you Caramalize Aziz!

ReD DReaM said...

wow Aienull, dah lebey setahun dah awak kawen, cpt jer rasa masa berlalu :)

A.F.A. @ theFgirl said...

masa mmg jln cpat..skrg tgu masa makan nasi minyak awk lak..wewewe