Wednesday, July 23, 2008

new job...

Assalamualaikum...

lamanya dh x update... suka menghabukkan blog.,hehehe..harini dah masuk hari ke-5 saya di tempat kerja baru..neway sy blum cerita pasal tempat baru.sy dicampakkan di unit CTW atau spesifiknya di unit DDN ( Digital Data Network) di TM Annexe 1 tingkat 15..wah begitu details..hehe..alhamdulillah sbb dpt tmpt area kl..tp tu pon pening jugak.,pagi2 skrg sy pegi keje tumpang osmet sy ke lrt kelana jaya.,then naik je putra smpi kerinchi..dekat je dlm 15min..biasenye kol 8 dh smpi ofis..cuma time blk sy terpaksa balik naik teksi dari lrt.,abih jugak 7-8 inggit sehari..terpaksa sbb nk kejar tusyen..agak memenatkan sbb x biasa lg.,hehe..mlm kol 10 dh layu2 mata..

ok lah cite psl keje.,so far x buat apa2 yg mencabar lg..tp mmg sentiasa ada keje..siang td ada miting kat ericsson cyberjaya..wahh dh lama berangan nk keje situ..tp x dpt keje dpt masuk pon jadilah ;p suka building tu..dlm die pon besh..hihi..keje saya byk outstation.,saya nnt akan jaga kl/selangor dan utara..so slalo la outstation ke utara nnt.,besh bley blk kg trus hehe..skrg blum lg.,just wat keje dlm ofis lg.,1st skali yg sy akan pegi rasanya taiping.,taiping lagii.. tatau lg bila.,tp dh ada ura2 tgh pikir tarikh tu..xkisah la bila2..asal bukan time kawen ;p

cerita kawen; cerita persiapan...last wiken kiteorg dh pegi bli jam tgn sy..hehe..,the FIRST choice will alwiz be the BEST..untuk sy..,mmg mcm tu dah.apa yg saya first pilih akan jd pilihan sy selamanya..w'pun muncul yg baru atau yg lebih cantik.,w'pun ia dipandang buruk oleh org lain.;w'pun byk halangan sy akan tetap pilih.(...) cewah.,bukan soal jam sj.,soal byk bende dlm hidup.,skrg ni gelang x bli lagi..tp sy dh bekenan dgn yg SATU tu..gelang tu comel w'pun x sepadan sgt dgn lengan saya yg x putih ni..hua3..tp sy rasa saya nak jugak..,tp tatau lah sy dpt ke tak gelang tu sbg hantaran kawin nnt..rasanya brg hantaran utk sy sume dh setel..cumaa utk die sy blum habis bli..hehe & bakul2 hantaran pon x bli lg..hihii..relax.,sy mmg relax.,wiken ni baru nk p beli...;p kad jemputan pon sama..,baru je siap ptg smlm .,arini mama dh courier dr perlis esok maybe smpi insyaAllah.,bley la start bagi2 kad dh :D
hmm hmm ape lagi .,ape lagi.. uh ohh x sampai sebulan lg dh.,perasaan tu macam2.,hepi sgt;x sabar..;tp takot jugak;debar2.;fikiran pon kdg2 x btol.,,hmm ntah la...semoga semuanya berjalan lancar.,insyaAllah..

oh yer.,kiteorg dh ader rumah ;p umah seorang kakak.,senior die dan sy jugak kat MMU tp sy x knal..kwn die..hehe.,akak tu bakal pegi oversea so umah tu disewakan pd kiteorg.,mmg agak tak murah tp setelah di calculate dan didiskusikan dan disenaraikan pro & con maka umah tu menjadi umah terbaik utk kiteorg buat masa skrg..hehe..last wiken kiteorg pegi tgk.,sy suka sgt umah tu.,xsabar nk pindah ;p ;somewhere kat area bkt jalil;dkat dgn umah die skrg;dkat dgn umah erna.;ehemmm rasa blok sebelah2 je kot..;p at least sy ada teman bile die pegi outstation nnt..hehe

ok lah.sy nk stop dulu,..masa utk tdo..biasalah sy menulis mlm2.,esok pegi ofis baru post.,umah mana ade streamyx ;p ohh sy belum bitau.;ofis baru x boleh ym.. :( even nk bukak frenster pon x boleh ok.. sobbbsssss..salam

1 comment:

NuRuL wHaTeVeR said...

yuhuuuuuuuuuuuu

berhabuk nye... hehehe

wah lagi sebulan dia nak kawen ek..

sy di jemput ke ek lalalal..
tp cm jauh jer hahaha..

nnti nak g kl nak jumpe dia nak suh dia belanja kita makan2 ke.. yg grand2 laa sbb dia dpt kerja baru.. pastu dia nak kawen heehehe

tunggu tau hehhe